מתכון לדאל עדשים כתומות
- חן פאוקר

- 27 ביולי
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 28 ביולי
טוב טוב טוב קבלו את מתכון הבית של הדאל עדשים שלנו. הוא כל כך טעים וקל להכנה עם מעט רכיבים טובים ומזינים. מה עוד אני אגיד על הדאל הזה... אין אחד אצלנו בבית שלא אוהב אותו, אני מכינה אותו צ׳יק צ׳ק כשאין לי זמן. תודה לניר חבר שלנו ששלח לי לינק ליוטיוב של איזה הודי חמוד מכין את הדאל הזה (חייבת למצוא לכן את הלינק ולצרף אותו לכאן) ואני עם הזמן פישטתי אותו, עם פחות תבלינים ועניינים אבל עדיין יוצא עשיר בטעמים וניחוחות. בקיצור רוצו להכין ותספרו לי בתגובות איך יצא
רכיבים
1 כוס עדשים כתומות שטופות לאחר השרייה
בצל
5 שיני שום
4 עגבניות, חלוטות, קלופות וחתוכות גס (עדיף מגי)
עלה דפנה (לא חובה)
1-2 כפות גראם מסאלה
כף מלח
½ כף פפריקה
½ כף כמון
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
במעט שמן זית, לטגן את הבצל והשום.
להוסיף את התבלינים ולתת להם מעט ״להיפתח״
להוסיף את העגבניות, ולהמתין עד שיהפך למרקם קרמי
להוסיף את הכוס עדשים.
לערבב היטב ולהוסיף 5 כוסות מים חמים (אני אוהבת להוסיף את המים מהחליטה של העגבניות. לתת לתבשיל לבעבע עד שהעדשים רכות.
לערבב עם מיקסר ידני את התבשיל לפתוח את העדשים, לכבות את האש ולהוסיף את הכוסברה הקצוצה.
מומלץ להגיש עם אורז 🍚
בתאבון
לינק לוידאו באינסטגרם לחצי כאן




תגובות