מתכון לקציצות עדשים שחורות
- חן פאוקר

- 3 בספט׳
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 11 בספט׳
אני מכינה את הקציצות האילו שבא לי להכין משהו אחד, בלי להסתבך, שכולם אוהבים והוא ממש אבל ממש מזין ואז אני נטולת דאגות :) עדשים שחורות אני אוהבת - הן מאד עשירות, ויחסית לקטניה, הן נטרליות בטעם ולא דומיננטיות.
אז המתכון הבא עבר גלגולים. תחילה הייתי צמודה לאיזה מתכון שמצאתי באתר ״עשר דקות״ ולאט לאט שיניתי, שדרגתי לפי מה שהיה בבית ושהרגשתי לנכון.
אתמול הוספתי תפוא מבושל שהיה לי במקרר עוד מהסופ״שׁ ויצא אליפות!
אז בבקשה תנסו ותספרו לי בתגובות איך יצא - מדובר על קציצות פרימיום מלאות בחלבון איכותי (ככל שהקטניה יותר כהה ככה היא יותר עשירה בערכים תזונתיים גבוהים, אז הלכתי על שחור חחח)
רכיבים לתערובת קציצות:
כוס עדשים שחורות מושרות כמה זמן שהספקת (עדיפות לכמה שיותר, אני אוהבת להשרות מהבוקר מוקדם כשאני קמה ואז שוטפת אותן בצהריים כשמתחילה להכין צהריים)
1 תפו״א בינוני מבושל
1 בצל
צרור כוסברה טריה
2-5 שיני שום (למי שיש כח לקלף יותר מבורך תמיד)
תבלינים כמון ומלח
ביצה אחת (לא חובה בכלל, עדשים לא מבושלות דביקות גם ככה לאחר טחינה)
לגבי הרוטב - יש לי כל מיני רטבים שונים שאני מכינה - לפעמים זה מעגבניות טריות וחלוטות ואז אני מוסיפה שום מים וירק נוסף שבא לי ופשוט מחכה להסמכה עם תבלינים של פפריקה, מלח וכמון ולפעמים שאין לי זמן אני פשוט משתמשת בקופסאת שימורים ומוסיפה שום וירק שבא לי עם מעט מים ותבלינים. גם לא חייב להוסיף את הקציצות לרוטב עגבניות - כל רוטב יעשה את העבודה. אמא שלי נגיד, מעדיפה בלי רוטב בכלל ומנשנשת ככה סתם עם טחינה ואולי קצת פיתה
הוראות הכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
במג׳ימיקס, לקצוץ יחד את העדשים המסוננות (הן לא צריכות בישול), הכוסברה, השום, הבצל והתפו״א המבושל
את התערובת להעביר לקערה, להוסיף ביצה ואת התבלינים ולערבב היטב (זה השלב שאני עוברת לכפפות)
לכדרר לכדורים ולהעביר לנייר אפיה
לפזר מעל שמן זית, מלח גבישי ולבחירה אפשר לפזר גם ענפים של טימין/רוזמרין לניחוחות.
להכניס לתנור למשך בערך 30 דקות עד שמשחים.
***אפשר להחליף את התפו״א בבטטה מבושלת לטעם יותר מתקתק ולמי שאין זמן לבשל אפשר גם בלי ולהוסיף במקום שיבולת שועל 3-4 כפות
בתאבון ולבריאות




תגובות